Pijn aan de nek

Last van nekklachten?

Nekklachten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Soms is er sprake van een stijve nek, pijn en/of spanning in de nek of een bewegingsbeperking. De pijn kan ook uitstralen naar het hoofd, de schouders en/of de armen.

Symptomen

Veel voorkomende nekklachten zijn:

  • Pijn in de nek bij het bewegen
  • Een stijve nek / beperkte beweeglijkheid
  • Stress nek (de bekende spanningspijn tussen schouder en hoofd)
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Uitstraling in de armen (tintelingen)

Oorzaak van nekklachten

De nekklachten kunnen acuut ontstaan of zich over een langere periode ontwikkelen.

Een oorzaak van de klachten kan een slechte houding zijn (bijvoorbeeld een verkeerde zit- of werkhouding), een val, een spier die verrekt of verkrampt is, slijtage (artrose) en/of een beknelde zenuw. Soms is er sprake van een whiplash, bijvoorbeeld na een (auto-)ongeluk. Ook stress kan één van de oorzaken van nekklachten zijn. Daarom kijken we niet alleen naar de klachten, maar ook naar uw leefstijl.

Behandelen

Zoals gezegd kunnen nekklachten zich op veel verschillende manieren uiten en verschillende oorzaken hebben. Wij zullen tijdens de intake op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht zodat we een doelgerichte en efficiënte behandeling kunnen inzetten. Uiteraard afgestemd op jouw doel  en verwachtingen.

Nekklachten worden meestal behandeld met:

Dus heeft u veel last van uw nek? Maak snel een afspraak!

Contact opnemen

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag een afspraak maken? Vul het formulier in of mail naar info@vitaalhaarlem.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

×

WhatsApp met Vitaal Haarlem Beweegt

× WhatsApp