CooL – Leefstijl Coaching Programma (GLI)

Heb jij overgewicht en wil je hier iets aan doen? Meld je dan nu aan voor het leefstijlprogramma ‘CooL’.

Over CooL (GLI): De volgende groep zal starten:

medio September 2024

CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie / leefstijl coaching waarin mensen toewerken om in hun dagelijks leven gezonder te eten, meer te bewegen, aandacht te hebben voor voldoende slaap en een goede balans tussen inspanning en ontspanning te vinden.

  • Heb jij overgewicht (BM>25) en pre- diabetes of een hart en vaatziekte?
  • Of heb je obesitas (BMI >30)?
  • En ben je boven de 18?

Dan mag je meedoen aan CooL.

Leefstijlcoaches

Inhoud van het GLI programma CooL leefstijl coaching

CooL bestaat uit twee fases.

De eerste fase duurt 8 maanden en daarin krijg je 8 groepsbijeenkomsten en 4 gesprekken alleen met je leefstijl coach. Je werkt in nog geen jaar, stap voor stap naar jouw persoonlijke doel. Jij bepaalt jouw doel, jouw tempo, waardoor je het programma goed vol kunt houden. Ook wissel je ervaringen uit met de andere deelnemers. Je staat er dus niet alleen voor.

In de 8 groepsbijeenkomsten staat steeds een ander thema centraal. Voorbeelden van thema’s zijn: wat is gezonde voeding, hoe kom ik in beweging, hoe ga ik om met feestjes, hoe blijf ik mezelf motiveren, slapen en ontspanning.

Ook komt de buurtsportcoach langs om te vertellen over de mogelijkheden van bewegen in jouw buurt. In de individuele gesprekken ga je met je leefstijlcoach kijken naar hoe je de veranderingen die je wilt ook echt kunt inplannen in jouw dagelijkse leven. Waar loop jij tegenaan en hoe kan je dat oplossen? Maatwerk dus.

Na deze intensieve fase kan je doorgaan met de tweede fase.

Deze bestaat uit 16 maanden, en ook daarin zitten 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken. Deze fase is dus veel minder intensief. De leefstijlthema’s uit de eerste fase worden hier verder uitgediept.

Voor dat je begint met CooL heb je een verwijzing nodig van je huisarts of praktijkondersteuner en krijg je een intake met een leefstijlcoach.

Om mee te kunnen doen aan CooL vragen we van jou: Een actieve houding. Bereidheid om zelf je doelen acties te bepalen en die ook in gang te zetten. Bereidheid om alle contactmomenten aanwezig te zijn.

Wat kost CooL? Het deelnemen aan CooL is helemaal gratis. Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico.

Wil je eerst nog meer weten of wil je je inschrijven? Stuur dan een berichtje via onderstaand contactformulier.

Contact opnemen

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag een afspraak maken? Vul het formulier in of mail naar info@vitaalhaarlem.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

×

WhatsApp met Vitaal Haarlem Beweegt

× WhatsApp