Fysiotherapie en overgewicht

Last van overgewicht?

Steeds meer mensen hebben last van overgewicht en willen hier graag iets aan doen. Maar hoe doe je dat en hoe hou je het vol. Wij kunnen jou helpen bij dit traject.

Uiteraard gaat het er in eerste instantie om, de oorzaak te vinden. Waarom heeft iemand overgewicht? Het is namelijk te makkelijk om te zeggen; je moet minder eten en meer bewegen. Zo werkt het namelijk niet.

Hoe dan wel?

Er zijn vele redenen om overgewicht te krijgen. En er zijn net zoveel manieren om af te vallen. De ene komt aan van lucht en de ander kan eten wat hij/zij wil. Wat is daar de reden van…?

Het is van belang om uit te vinden waar jouw valkuil ligt. Mogelijk ligt jouw reden in jouw babytijd.. of misschien wel in de pubertijd… of toch die geweldige studietijd.. Je weet het soms niet. Sinds wanneer ben jij wat zwaarder aan het worden? Heeft jouw leefstijl er mogelijk iets mee te maken? Of misschien wel jouw eten of drinken? Doe je wel het juiste werk, of heb je wel de juiste partner? Hoe zit het met jouw stress, medicijngebruik, eenzaamheid, zingeving? Inderdaad, het heeft er allemaal mee te maken.

Dus als de volgende keer iemand tegen je zegt; je moet gewoon minder eten en meer sporten… Tja.

Maak snel een afspraak om te kijken wat wij voor jou kunnen doen, je bent direct welkom!

Contact opnemen

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag een afspraak maken? Vul het formulier in of mail naar info@vitaalhaarlem.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

×

WhatsApp met Vitaal Haarlem Beweegt

× WhatsApp