Oncologische Klachten

Omgaan met oncologische klachten

De ziekte kanker heeft grote invloed op het dagelijks leven en haalt het leven flink overhoop. Tijdens en na de behandelingen van kanker kunt je last krijgen van allerlei lichamelijke en psychische klachten. Bijvoorbeeld: vermoeidheid, verminderde conditie, concentratieproblemen en problemen met relaties en werk. Om tijdens of na kanker weer op een prettige manier verder te kunnen leven, kan het nodig zijn om fysiek, emotioneel en sociaal te revalideren. Ook als er geen zicht meer is op genezing kan revalidatie een meerwaarde hebben en helpen.

De meest voorkomende klachten na het overleven van de diagnose kanker zijn; vermoeidheid, pijn, angst, verminderde kracht en conditie.

Hoe kunnen wij helpen?

Voordat we beginnen met de training / behandeltraject willen we natuurlijk precies weten wat de klachten zijn en op welke factoren wij kunnen aansluiten. Tijdens de intake zijn we met name geïnteresseerd in jou leefstijl: wat je eet, drinkt, hoeveel en hoe je beweegt, of je voldoende ontspanning hebt, hoe je met stress omgaat, hoe het op sociaal vlak gaat en hoe je in het leven staat. Inderdaad: onze vijf pijlers van de praktijk.

Wij kunnen heel veel voor jou betekenen op het gebied van:

  • Bewegen
  • Eten en drinken
  • Sociale activiteiten
  • Ontspanning / belasting
  • Zingeving

Voor meer informatie kun je kijken bij ‘onze aanpak’ en in de ‘infotheek’.

Contact opnemen

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag een afspraak maken? Vul het formulier in of mail naar info@vitaalhaarlem.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

×

WhatsApp met Vitaal Haarlem Beweegt

× WhatsApp