Corona-revalidatie

Optimale zorg na Corona

Helaas is corona-revalidatie een nieuw traject geworden en niet meer weg te denken. De eerste golf COVID-19 patiënten zijn inmiddels weer beter, maar mogelijk met behoorlijke restverschijnselen. Fysiotherapie is in veel gevallen noodzakelijk om te revalideren tot een niveau waarin de patiënt weer voldoende kan functioneren op fysiek, mentaal, cognitief, emotioneel en sociaal vlak. Gewoon weer de trap op rennen zonder helemaal buiten adem te zijn..

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

De revalidatie zal zich op fysiek vlak richten op specifieke trainingstherapie, denk aan opbouwen spiermassa, vergroten van uithoudingsvermogen en kracht. Daar waar nodig zal ook aandacht worden besteed aan ademhalingstechnieken en mogelijke krachttraining van de ademhalingsspieren. Dit afgestemd op de belastbaarheid van de patiënt en in samenwerking met de belangrijke andere disciplines. Denk hierbij ook aan leefstijlfactoren die van belang kunnen zijn (eten, drinken, bewegen, slapen, stress etc). De fysiotherapeut houdt hierbij goed in de gaten wanneer hij welke collega moet inschakelen en er vind regelmatig multidisciplinair overleg plaats.

Het behandeltraject zal worden vergoed uit de basisverzekering. Let op, als u nog geen gebruik heeft gemaakt van het eigen risico, zal dat eerst worden gebruikt.

×

WhatsApp met Vitaal Haarlem Beweegt

× WhatsApp