Diabetes type 2 behandeling

Wat houd een diabetes type 2 behandeling in?

Wij gaan verder dan een beweegprogramma, wij proberen jou van de medicatie af te houden of in overleg met de huisarts de medicatie te verminderen doormiddel van onze diabetes type 2 behandeling. Dit programma gaat in samenwerking met verschillende disciplines en valt dan ook niet alleen onder fysiotherapie.

Diabetes type 2 is nog steeds een chronische ziekte. Met behulp van de nieuwste inzichten en de juiste adviezen is diabetes type 2 vaak zonder medicatie te behandelen. In overleg met de huisarts en de praktijkondersteuner zullen we jouw beste opties bespreken.

Samen met de diƫtist, leefstijlcoach en trainer kun jij ook de klachten die diabetes veroorzaken verminderen. Door middel van een duidelijk stappenplan helpen wij jou op weg.

Hoe fijn zou het zijn als je door het aanpassen van jouw leefstijl de gevolgen van diabetes 2 kunt minimaliseren.

Wat is dan Diabetes type II?

Kort door de bocht is bij diabetes type II het suikergehalte (glucose) in het bloed te hoog. De reden hiervan is dat het lichaam minder gevoelig is geworden voor insuline en de insulineproductie uiteindelijk minder wordt.

De oorzaak hiervan ligt deels in een stuk erfelijkheid en deels in onze manier van leven. We eten de verkeerde dingen, bewegen te weinig, slapen te onregelmatig en hebben te veel stress. Het gevolg is een lichaam dat van streek is, te weinig energie en te zwaar. Het is niet voor niets dat de meeste mensen met diabetes type II over het algemeen te zwaar zijn, een te hoge bloeddruk hebben en een te hoog bloedvetgehalte (triglyceriden).

Contact opnemen

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag een afspraak maken? Vul het formulier in of mail naar info@vitaalhaarlem.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

×

WhatsApp met Vitaal Haarlem Beweegt

× WhatsApp